In 2020 blijven de meeste podia leeg, en de theaterzalen nog veel leger.

Kaas, kaas, driewerf kaas, maar er komt daardoor gelukkig ook veel tijd vrij om te lezen.

Marc Van Ranst en Erika Vlieghe laten unisono weten dat het lezen van poëzie uitermate coronaproof is, met of zonder mondmasker. Naar verluidt is er bovendien geen beter knuffelcontact denkbaar dan een dromerige dichter.

Inspiratie vindt u zeker in Zwemlessen voor later, een recente bundel klimaatpoëzie waarvan de opbrengst bestemd is voor One World tree Planting. Kopen!

 

 

19 september 2020

Festival van Vlaanderen Kempen organiseert samen met het Poëziecentrum en 't Getouw de vierde en laatste editie van Poesia Divina. Negen dichters schrijven een nieuwe psalm uitgaande van het motto Zuurstof voor de ziel.

 

De gezongen gebeden komen tijdens deze editie van de dichters Geert van Istendael, Runa Svetlikova, Peter Theunynck, Amina Belôrf, Reine De Pelseneer, Lucienne Stassaert, Luuk Gruwez, Bert van Raemdonck en Mahlu Mertens.

Wanneer? 19 september om 17:00

Waar? Cultuurcentrum Mol

Meer info vind je hier.

 

 

Op 6 november 2019 ben ik te gast op het Debutantenbal van Passa Porta in het Geuzenhuis in Gent.

Andere gasten zijn Femke Vindevogel, akim a.j. willems, Joke Van Caesbroeck, Jens Meijen, Dirk Van Boxem, Siel Verhanneman en Michiel Cox. Christophe Vekeman is "debutant d'honneur".

Info en tickets vind je hier.

 

 

 

 

Op dinsdag 11 juni 2019 ben ik bij te gast in Pompidou om met Nicky Aerts over het boek te praten.

Op Klara, tussen 17 en 18 uur.

 

Op 25 mei 2019 cross ik samen met Dorien de Vylder en Nafiss Nia doorheen Nederland langs de mooiste onafhankelijke boekhandels voor Bookstore Day.

 

 

Hier raken we mij kwijt wordt op 16 mei 2019 voorgesteld in Bar Mirwaar (Gent).

Meer info vind je hieronder.