Het Festival van Vlaanderen, Poëziecentrum en 't Getouw organiseerden op 19 september in Mol de vierde editie van Poesia Divina. Negen dichters schreven een nieuwe psalm met als thema Zuurstof voor de ziel.

Hier kan je mijn bijdrage bekijken.

 

Ook Geert van Istendael, Runa Svetlikova, Peter Theunynck, Amina Belôrf, Reine De Pelseneer, Lucienne Stassaert, Luuk Gruwez en Mahlu Mertens schreven een psalm voor deze gelegenheid. Hun werk vind je hier.

 

 

In het nieuwe nummer van Het Liegend Konijn (2020/1) is een cyclus met acht nieuwe gedichten van mij opgenomen. De cyclus heet 'Waterschade & de vinnen van het kind'.

 

 

Het gedicht 'bilzweet' is geselecteerd voor de Poëzieprijs Melopee. Die wedstrijd bekroont "het meest beklijvende, oorspronkelijk Nederlandstalige gedicht dat (in het voorafgaande jaar) verschenen is in één van de geselecteerde Vlaamse Literaire Tijdschriften".

'bilzweet' verscheen in april 2018 in het onvolprezen tijdschrift Het Liegend Konijn  (16de jaargang, nummer 1, p. 194) en werd later opgenomen in Hier raken we mij kwijt.

 

 

 

Op dinsdag 11 juni 2019 was ik bij Klara te gast in Pompidou om met Nicky Aerts over het boek te praten.

Herbeluister het programma hier:

 

 

Hier raken we mij kwijt werd op 16 mei 2019 voorgesteld in Bar Mirwaar (Gent).

Harold Polis overdreef danig tijdens zijn korte maar krachtige laudatio en Tom Van Imschoot was een perfecte 'master of ceremony' die de gasten en danseuse door de pieken en de dalen van de bundel fietste.

Bruce Springsteen was er ook (althans in gedachten), Richard Minne liet een bos bloemen afgeven en Kingsley Amis vertelde een mop die ikzelf onmogelijk had kunnen verzinnen.

U was ook zeer talrijk, dat was fijn.

Diep in de nacht bladerde ik nog eens door mijn roze donderwolkje en ik zag dat het goed was. Met grote dank aan Stijn Dams en de onvolprezen uitgeverij Polis.

 

Hier raken we mij kwijt ligt nu in de winkel! Je kan het ook hier bestellen.